Antoine Courtois 113M 1980-tal

Bästa ventilerna någonsin? Ja, jag tror att det är min åsikt om Courtois-ventiler. De visste vad de gjorde! Dessutom gillar jag deras trumpeter mycket rent visuellt också, så det är riktigt roligt att ha den här kvalitetstrumpeten hemma. Jo, den låter förstås bra också! Klicka som vanligt på bilden för att komma till annonsen med fler bilder och mer information.

Nu ska jag vara lite våghalsig. Dagens musiker är inte av den sort, som andra trumpetare idag brukar säga att de uppskattar och det handlar om musikstilen, som kanske är en smula daterad. Hur det än är med det, Jean-Claude Borelly är en skicklig trumpetare och Courtois-klangen, den demonstrerar han mycket väl i 70-talsklippet nedan, hans andra större hit Le concerto de la mer.

För de som liksom jag själv inte var födda när det begav sig, är det förstås fascinerande att han lyckades placera sig som listetta i flera europeiska länder med den stillsamma, instrumentala (nästan-)debuten Dolannes mélodie. Så fortsatte han sin karriär – fortsätter än idag – instrumentalt med mycket vibrato och oftast covers, turnéer (mer än 2000 konserter), skivor (15 miljoner sålda!) och shower (bland annat fem år i Las Vegas).

Det verkar som att i princip alla hans låtar och skivor finns ute på Youtube, så uppenbarligen har han fortfarande en stor fan-skara. Jag slänger in ett klipp med hela skivan Au-delà des nuages från 1979, en platta med sin beskärda del disco, såväl You’re the One That I Want, Rasputin, Diamond som Y.M.C.A. blandade med mer stillsamma alster. Mycket nöje önskas!

One thought on “Antoine Courtois 113M 1980-tal

  1. Pingback: Instrument till salu: Den aktuella listan | KRax! begagnade blås

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s