Selmer K-Modified 19A 1958

Det här är svårt och jag har väl dragit mig för det i ett halvår, men nu ligger den här underbara trumpeten uppe för försäljning, en Selmer K-modified 19A. En vanlig Selmer 19A går att få tag på (jag har t. ex. två vrak som ska restaureras), men en K-modified 19A, det kan jag inte räkna med att hitta igen… Nå, fler bilder och en utförligare presentation finner ni om ni som vanligt klickar på bilden.

Ja. Naturligtvis blir det en vända Louis Armstrong eftersom det är han som förknippas med den här modellen, inte bara förknippas med utan det är han som är en 19A, han och ingen annan. Nå, jag brukar ju försöka hitta några klipp på Youtube från tillverkningsåret och det kan vara rätt svårt ibland också med de största namnen, men inte när det gäller herr Armstark. Nej, det finns en uppsjö med bra, riktigt bra klipp. Låt börja med hans kanske bästa version av On the Sunny Side of the Street, sedan följer han och hans All-Stars live (i färg! 1958!) på Newport och sist, kvällens rundgång i hörlurarna och nya upptäckt, en spellista med hela den härliga skivan Louis and the Good Book, lite gospel alltså. Inte så mycket trumpet i de första låtarna, men jag vill ha den på vinyl ändå!

One thought on “Selmer K-Modified 19A 1958

  1. Pingback: Instrument till salu: Den aktuella listan | KRax! begagnade blås

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s