Roland Meinl och lite annat tyskt

… Eller italienskt. Mer om det nedan, först trumpeten, för Selmer Bundyn är såld och dess plats i sortimentet är nu tagen av en tysk trumpet, en Roland Meinl International. Nu är den visserligen tillverkad annorstädes, men Roland Meinl är i alla fall en tysk firma. Värt att notera är att trumpeten är en kopia av en Conn Connstellation. Det är den tredje Connstellation-kopian jag har haft och, visst, det är helt klart den sämsta av dem, men det betyder egentligen bara att den här håller normal skolnivå, kanske aningens bättre, medan de andra två har varit riktigt bra trumpeter.

Till detta kopplar vi lite tysk musik, typisk tysk Rammstein-influerad rock med trumpetinslag. Visserligen är gruppen italiensk, men den har sitt ursprung i tyskspråkiga Sydtyrolen. Populär också, toppade tyska singellistan, eller vad det kallas nu för tiden, i våras och har alltså lite trumpettoner med i låtarna ibland. Starka rockrefränger, basröst och dessutom trumpet. Jag blir nästan lite barnsligt förtjust i Frei.Wild!

För ett par år sedan kom Verdammte Welt och flera andra låtar med bra blås. Bäst är Wer weniger schläft, ist länger wach, men den har en så pass obehaglig video om en misslyckad festkväll, att ni får hålla tillgodo med den förbannade världen:

Den nämna listettan i våras var Unvergessen Unvergänglich Lebenslänglich och den uppskattades faktiskt av mina elever i tyskaklasserna och en riktigt bra rockballad från samma platta Opposition är Wie ein schützender Engel. Inget blås i dem.

På årets platta är Hab keine Angst låten med ett återkommande trumpetriff:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s