En, två, många…

… månader blev det. Ett översättningsjobb blev fyra (två för Albumförlaget och två för Faraos Cigarer, utgivning framåt vintern gissar jag) och sedan semester. Helt overksamt har det ändå inte varit, har snokat efter saxofoner och en flöjt åt några kunder och sålt en kornett, som aldrig hann komma upp på hemsidan. Det var en trevlig kornett, måste jag säga, en gammal King Silvertone. Jag har haft en King Master tidigare och en Silvertone är ju en Master med klockstycke helt i silver. Skillnaden i klangen blir att silvret ger en lite bubbligare och kallare klang, kanske man kan säga, en mycket kraftfull klang.

Nat Adderley spelade på en King med silverklocka, men han låter inte det minsta kall. I det första klippet nedan tar han inte så mycket plats, men det är en härlig låt och Yusef Lateef kör ett sådant där flöjtsolo som lyckas låta både så där självklart enkelt och skönt fantastiskt. I det andra klippet är det Nat som leder en utökad variant av samma gäng på ett mycket stilfullt sätt. Stil, är verkligen det rätta ordet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s