Conn Victor 80A

I vintras kändes det som att jag led av ett kornettöverflöd och så blev det plötsligt kornettomhet över sommaren. Nu är det åtgärdat med en riktigt klassiker, en Conn Victor 80A.

En av alla gamla storspelare, som i slutet av 20-talet och i början av 30-talet spelade på en Conn Victor, var Wingy Manone, han som inte hade någon högerhand. Därav smeknamnet “Wingy”, egentligen hette han Joseph. Wingy var en mycket inspirerande trumpetare, en sådan där som vad det verkar bara inte kunde låta bli att se till att allt gjordes med en glimt i ögonvrån. Vad sägs om bandnamnet “Barbecue Joe and his Hot Dogs”? Han spelade förstås sin musik på samma sätt i hela sitt liv, klippen på Youtube där han är drygt 70 år, bjuder på samma känsla som de från hans eget 20-tal.

Jag tänker vara slösaktig, här kommer hela tre klipp med Wingy. Fantastisk, i all sin enkelhet, tycker jag. I de två första spela han tämligen säkert på en trumpet, men i den sista, från 1930, bör det vara en Conn Victor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s