Renegade…

Inte som i Hammerfall-låten eller någon annan låt heller för den delen, utan som i det etui som får matcha den äldre Olds Super-trumpeten, en lite modernare lädervariant från Reunion Blues. Nytt läderetui och då höjdes priset en del också, men man kan ju naturligtvis fortfarande köpa trumpeten utan etui för en tusenlapp mindre.

Vi byter ämne. Jag försöker hålla mig undan instruktionsfilmer om trumpetspelande på youtube – jag får alldeles för många idéer och så gör jag plötsligt alldeles fel – men under sommaren har Jazz at Lincoln Center’s Jazz Academy lagt upp några filmer med bland annat Ingrid Jensen och Marcus Printup, som jag uppskattar. Det bästa är att de inte är särskilt detaljerade utan mer övergripande. Marcus Printups lilla bluesvägledning är till exempel mycket enkel, men egentligen helt tillräcklig för allt jazzspelande. Första filmen i spellistan, som länkas nedan är Ingrid Jensens tankar om hållning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s