Olds Ambassador

En klassisk skoltrumpet ligger uppe, en Olds Ambassador. Stabil lur i bra bruksskick med ganska tajt klang, som inte bör göra någon som vill ha en nybörjar- eller slit och släng-trumpet besviken.

Två Super och en Ambassador, det är mycket Olds just nu, särskilt som det finns en Olds Recording i huset också. Jag fick en beställning på en sådan, hittade en fin en och skickar den till kunden i morgon. Skulle kunden inte bli nöjd, ja då dyker den upp på hemsidan också. Vi får väl se. Hur som är det är ett finfint instrument, med härligt tät och samtidigt klar klang; svår att lägga ifrån sig.

Pratar man Olds Recording har vi ju faktiskt en fantastisk trumpetare i detta land, som troget tutar i en Recording: Hedemoras stolthet Karl Olandersson. Tåg i Bergslagen, det är dags att ni döper ett tågset efter Karl!

Olandersson lyssnar man gärna på i Stockholm Swing All Stars. Här är en timme med Gordon Webster och SSAS. Har man inte en timme och bara vill lyssna på Olandersson och hans Recording hoppar man till 19:11 och lyssnar fram till 23:45.

Nästa gång blir det kornettjazz igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s