York Grand Rapids

Det är lite mycket vardag nu, så jag är något sen med uppdateringarna och kommer att vara det i minst en månad till.

De två Blessingtrumpeterna är sålda och i stället har det kommit upp en York Grand Rapids, som delvis är en Blessing. Det är en mycket lätt gammal trumpet med rejäl patina och jag tänker mig att den passar fint när man vill ha en lätt och luftig ton. Kanske en backup-trumpet med lite extra personlighet? Eller ett instrument för den mogna nybörjaren eller ombörjaren?

Jag har också en till trumpet på gång, som bara väntar på foton och text. Det är en Martin Imperial från 60-talet. Mycket fluffig klang. Dessutom ska det inte dröja länge förrän de två franska pärlorna, som fått nya ventilkolvar, kommer tillbaka.

Dagens filmklipp innehåller inte en enda trumpet, bara stränginstrument. Minor Swing med fem gitarrer, två basfioler, två fioler och ett dragspel… Lyssna om ni törs. Skämt åsido är det här klippet en gammal favorit jag plockar fram när jag verkligen behöver hjälp att slappna av och koppla bort omvärlden för några minuter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s