Olds Super

Jupp, annons uppe nu:
http://www.kraxbb.se/Trumpeter/oldssuper/os.htm

Jag arbetar som språklärare till vardags och jag tog med den här trumpeten till skolan för någon månad sedan, körde God Save the Queen och Land of Hope and Glory för en av engelskaklasserna. Min känsla då, i det ljuddämpande klassrummet, var att den här trumpeten inte frammanar någon stolthet över fosterlandet utan bara en innerlig kärlek till det. Smekande smäktande klang…

Apropå Olds hörde en gammal kund hörde av sig i höstas och undrade vart The Olds Register hade tagit vägen. Tyvärr är den databasen försvunnen, men det finns verktyg för att hitta det som en gång varit på internet, så följ den här länken om ni vill dit. Jo, trumpeten ovan finns med där, men placerad i Kalifornien.

I förra inlägget såg ni Jonah Jones blåsa i en Olds Super. Det gjorde han under större delen av sin karriär, med ett avbrott för Leblanc någonstans i mitten. Jag gillar Jonah Jones, mycket elegans i spelet och  avslappnad attityd. Dessutom passerade han 90-årsstrecket innan han dog, och det är inte många gamla trumpetare jag hittat som gjort det. En äldre Jonah (69 år) med en yngre Olds Super spelandes mogen jazz kan ses i första klippet nedan. Den som hellre vill höra en 40-talstrumpet tar det andra klippet med Cab Calloway, Jonah och hans Olds är den första solotrumpeten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s