Blessing Standard

Sedan några dagar tillbaka ligger en ny annons uppe: Blessing Standard.

Det är en bättre skoltrumpet från 1958, lite lustigt eftersom sist jag hade en likadan trumpet hemma var den från 1957. Det är ingen större skillnad på de två trumpeterna, fast den här är i och för sig i lite bättre skick. Den som är ute efter en skoltrumpet eller en trevlig back-up till den vanliga luren må fundera på den här lilla godingen.

På tal om Blessing… Återigen… Clifford Brown. Det är halva nöjet nästan, med att ta hem en gammal Blessing, att jag får slänga upp ett klipp med Brownie. Särskilt hans lugnare spel tilltalar mig. Det brukar sägas vara känslosamt och djupt, men jag skulle vilja kalla det känsligt och diskret. Inga extrema överdrifter, oftare eftertänksamt rätt. Det ska också sägas att jag gillar vibrato som hörs! Jag började mitt musikaliska liv med en fiol, så det är de takterna som sitter i. Och ja, jag känner när jag spelar på den här enklare skolmodellen hur den påminner om Cliffords Super Artist. Det är naturligtvis några kvalitetshack mellan men släktskapet finns där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s