Uppdatering

Såld:
Courtois Gaudet

Under försäljning:
Buffet Crampon American Model
Vega Odell

Färdiga för försäljning, men oannonserade:
Getzen 80 Deluxe (kornett), 1 500 kronor.
Blessing Standard (trumpet), 2 000 kronor.
Roland Meinl International (trumpet, tysk Connstellation-kopia, lite enklare än en äkta Connie), 1 000 kronor.
Blessing Super Artist (trumpet), 4 000 kronor.

Förmedlingsuppdrag till salu på ebay:
Bach 37 från 1966
King Silver Flair, ungefär tio år gammal.
Kingtexten i översättning: Det är en ungefär tio år gammal Silver Flair i gott skick. Ventilerna är mycket bra och det enda som finns att klaga på är några ojämnheter på utsidan av munröret. Dessa syns inte på insidan, utan så vitt jag kan se är det alltså endast en yttre påverkan. Klangen är tät, koncentrerad och trevlig. Originaletui i gott skick och Bach 7C-munstycke medföljer.  Nypris på dessa ligger på ungefär 12 000 kronor och min lilla åsikt är att de hör till de bättre instrumenten i den prisklassen.

Och till sist lite Bach-blåsande med någon som verkligen vet hur man lockar fram den där speciella lena, klara och vackra klangen: Herb Alpert. Först i Legend of the One-eyed Sailor, lugnt och fint, och en lite snabbare Panama sedan. Där får man som bonus höra också Chuck Findley vräka på lite mer med sin Callichio!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s