Bach 37, tidig Elkhart och en King Silver Flair

En kort liten notis bara. Jag hämtade upp två trumpeter igår, som jag ska sälja för en kunds räkning. Det är en Bach 37 från 1965 eller 1966 och en King Silver Flair. Bra trumpeter båda två, om än i olika stilar. När jag har finslipat, spelat in och fotat de två, om ett par veckor, kommer de att gå direkt upp på tyska ebay. Är någon sugen nu direkt ligger priserna på 13 000 kronor för Bach-trumpeten och ett antal tusenlappar färre för King-trumpeten. Även om Bach-trumpeten är en finfin trumpet, så är både mitt första intryck och min  kunds åsikt att Kingen sticker ut. Härligt följsam trumpet! Harry James! 70-tals storband eller studioinspelning, så att det stänker om det.  Tower of Power. Läs gärna annonsen nedan och även om jag nu inte direkt är någon “leading musician”, så instämmer jag i deras omdömen. Visst, jag har bara tutat hemma i vardagsrummet, så jag vet ju inte hur pass bra projektionen är på riktigt, men resten skriver jag under direkt på:

http://www.hnwhite.com/King/Trumpet%20and%20Cornet%20page/1965%20silver%20flair%20ad.jpg

Vad gäller Bach 37 från 1965, så ja, jag har inte blåst i en Bach på sex år tror jag, så minnet är lite oklart, men efter vad jag minns så är det en bra Bach, bättre än de jag testat förr, tror jag, i och för sig inte så många. I alla fall, man blåser några toner och det låter precis, som det ska göra. Så extremt mycket typisk trumpet, så att man känner sig hemma direkt. Stadig genom hela registret. Ärke-Bach, skulle jag vilja säga och det gör jag ju. Frågor på dessa, skicka ett mejl.

Annars klurar jag på om jag ska ta bort all lack på min Blessing Super Artist eller inte. Också en fantastiskt följsam trumpet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s