En Bach 37 och en ny erfarenhet… Färsk vinyl

Joo… Jag är ju ung för att ha köpt nypressad vinyl, när det begav sig, men nu är det åtgärdat. Mer om det längre ned.

Som sagt, jag har två lurar hemma som ska säljas för kunds räkning, en Bach och en King. Kingen väntar på silverputsbadet (soda av någon sort, aluminiumfolie och hett vatten), men standard-Bachen är färdig för försäljning. Idag har jag roat mig med att fota den och försökt mig på inspelning också, men det sista får jag nog göra om en annan dag.

Klang: Fet, men ändå relativt lätt. Smidig!
Mekanik: Bra ventiler. En diskret liten lapp på klockböjen, se foto. Något fläckigt munrör, men ändå mässing i gott skick. Lack i ganska gott skick.
Originaletui och Bach 7C-munstycke medföljer.

Äsch, här är dagens klangtester också:
Munstycke Bach 1 1/4C
Munstycke Leblanc 7C

Bachtrumpeter är märkliga saker, jag menar det där att vissa årgångar av en del anses vara bättre och till dem ska väl den här räknas, eftersom det är en mycket tidig Elkhart (35XXX) med “CORPORATION” på klockan. Klockan är lite speciell rent tekniskt också, eftersom den är ihopfogad med en längsgående söm. Så gjordes klockorna bara de första åren i Elkhart, om jag har begripit rätt.

Tillbaka till vinylen! Jag känner mig faktiskt lite modern och det är nog första gången i mitt musikliv, eftersom jag alltså roat mig med att shoppa sprillans nya vinylskivor. Gamla begagnade, det har jag köpt länge, men nytt, det har aldrig hänt förr. I våras lade jag upp några länkar till musik av The Cat Empire och redan då var jag väl rätt säker på att jag skulle köpa deras plattor. Nu i höstas släppte de alla på vinyl och jag högg direkt. Tur var det, för nu är de slutsålda. Och det är så härligt att ha musiken på vinyl! För den delen, det är inte bara musiken, eftersom omslagen är stora nog och tillräckligt snygga att få pryda en del av väggen hemma, just nu tillsammans med min faders gamla Donovan-plattor. För det här inläggets skull, är den här skivleveransen också lämplig eftersom Harry Angus, trumpetaren i Cat Empire, tutar på en hederlig gammal Bach med motiveringen att trumpeter är förbrukningsvaror, så det är dumt att lägga allt för mycket pengar på dem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s