Vega Odell

Det tog lite tid, men nu är höstens översättningsprojekt avklarat och man kan gå tillbaka hit med gott samvete.

Om jag nu körde en teaser med Louis Prima, så är det inte riktigt relevant, bara lite. Omkring 1930 tutade Prima och hela hans trumpetsektion ett tag på Vega-trumpeter liksom Charlie Teagarden (Jack’s bror, spelade med Paul Whiteman under 30-talet) och en del andra, som till exempel Ben Bernie’s två trumpetare. I alla fall om man ska tro på Vega’s annonser och det lär man väl göra. Dessa Vega-trumpeter var nog den gamla Standard-modellen, som är som klippt och skuren till 20-talsjazz. Den Vega Odell, som jag har hemma nu, det är inte en trumpet i samma kaliber utan en lite enklare modell, som legotillverkades av Conn, men det är fortfarande en fin trumpet!

vDSC01668

Här är annonsen med en utförligare presentation.

När jag nu nämnt bröderna Teagarden, så hittade jag den här lilla filmen med Jack Teagarden and his Orchestra från 1945. Skarpa killar, alla! Charlie har ett härligt driv i sitt trumpetande och ett riktigt prydligt vibrato.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s