Några ord om Selmer -39

Ja, jag har ju alltså nästan enbart spelat på den gamla Selmer-trumpeten den senaste månaden av redan nämnd anledning. Nu är det över för den här gången och den har fått sig en rengöring igen och förpassats till källaren. Mitt omdöme är i stort sett detsamma nu som när jag skrev annonstexten förr: Lödig och bra trumpet! Mycket mässing i klangen och bra feedback!

Den har ju Curry Ccaps i stället för vanliga ventilskor. Det går att få den med vanliga “bottom caps” också – fem hundra kronor billigare –  men då är bara två original. Den tredje är lite grövre.

Det är mer än lämpligt att fortsätta med mer klassisk Ziggy Elman. Han spelade på King- och Selmer-trumpeter och i den här filmen tycker jag mig ana att det är i en Selmer, i samma stil som den jag har, som han blåser.

 

Här är lite färskt tutande från mig också:

Bach 1 1/4C

Parduba double-cup 5½

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s