Instrumenten har kommit, men jobbet är kvar.

Men man kan naturligtvis skriva lite om dem ändå!

Den andra och äldre King Liberty 2B-trumpeten dök upp för några dagar sedan. Ovanligt hel. Ovanligt ren. Den ska i princip bara badas för formens skull och någon liten liten buckla ska knackas ut. Den känns lite stadigare att spela än den första och yngre 2B-trumpeten, lite mer “normal” om jag får säga så. Den första är mer “bubblig” och då menar jag att klangen får den här täta och feta intensiteten, som i alla fall jag associerar till att man blåser ut en kompakt luftbubbla av ljud ur tratten.

De två belgiska flygelhornen kom med posten i dag och de ska nog gå att få spelbara båda två. Det ena är en Van Cauwelaert och det andra en Mahillon. Tilltryckta trattar, byglar som sitter fast, ventiler som också sitter fast och framför allt smuts… Spindelväv inuit klockan på den ena… Det kommer att ta sin tid att få dem fina, men före jul hoppas jag att de ska vara redo för försäljning i alla fall.

Jo, bubbelklangen. I bästa fall som Ziggy Elman i det här lätt klassiska klippet, i början själv och i slutet i en duell med Jimmy Zito:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s