Mera om samma Selmer – ibland är man lite för snabb.

För vad gör jag under söndagen? Jo, jag minns att jag funderat på hur den skulle låta om man går åt andra hållet, det vill säga gör den lättare istället för tyngre… Nu finns det visserligen inte så mycket man kan ta bort, men en enkel sak till kan man göra för att befria klangen… Man kan löda bort munrörsstaget. Det mellan munrör och ingångsrör till ventilhuset… Tänkt och gjort. Kanske inte direkt klokt ur försäljningsmässig synpunkt, men vad sjutton, man är ju nyfiken…

Ja, så nu har jag en gammal Selmer utan detta stag och vet ni vad! Jag gillar den bättre så! Lättare klang och fetare klang på samma gång. Naturligtvis lite tunnare i det låga registret men vilket fräs man kan få till! Och hur härligt den svarar, vibrerar rejält i handen!

Jag tror att den kommer att få vara så här, men det lär väl dröja lite innan jag hinner få till nya bilder.

Lite ljud igen, med ett Bach 1/4 C:

Här

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s