Buescher Custom Built trombone

Japp, jag har en trombone till försäljning också, men jag kan inte spela, så något klokt omdöme om den kan jag inte ge. En gammal proffslur från 30-talet är det, det kan jag säga, och den har lite bulor också. Ibland försöker jag tuta i den, men min fyraåriga dotter gör det faktiskt oftare. Den står i vardagsrummet, alldeles bakom stolen jag sitter i nu och skriver, och ibland smyger hon förbi, ställer sig bakom trombonen och blåser allt vad hon kan i den. Det gör ont i hela mig. Jo, jag har ett munstycke som sitter i och hon når precis upp så att hon kan ta i för kung och fosterland där den står i sitt ställ.

http://www.kraxbb.se/Ovrigt/bcb/bueschercb.htm

Min trombonefavorit är lite fräsig Ellington från 30-talet, Lawrence Brown i Rose of the Rio Grande. Den tycks inte finnas uppe på tuben, så ni får hålla till godo med Lawrence Brown i en mycket lugn Solitude från 60-talet. En liten bonus är några takter Rolf Ericsson i slutet.

Vi kan fortsätta med en ganska udda låt från 40-talet också. Lugn och ro igen, så jag säger god natt efter dessa toner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s