Yamaha YFH 731 ung. 1980

Ett Yamaha-flygelhorn, det förutsätter man intoneras finfint. Stämmer! (höhö, tänk att jag lyckats skriva dessa små instrumenttexter i tio år utan att dra den vitsen, eller… har jag gjort det?). Nå, som vanligt, klicka på bilden för en utförlig beskrivning och fler bilder.

Lite googlande på artister som spelar denna modell leder till en amerikansk karl – mycket skicklig jazz-musiker med Vancouver som bas – som ställer sig på scen med en trumpet, flygelhorn och flöjt inom räckhåll. Gabriel Mark Hasselbach kan verkligen få sitt flygelhorn att låta både nästan som en trumpet och mera typiskt soft, öronsmekande. Två klipp här nedan från Algarve Cool Jazz festival som visar hur det ska låta, där det första är det (mycket tyglade, coola) fräsiga och det andra den mjuka kudden.

Jag kommer att lyssna mer på honom de närmaste veckorna, det är då säkert! Om inte annat för att han gillar färgglada skjortor.

One thought on “Yamaha YFH 731 ung. 1980

  1. Pingback: Instrument till salu: Den aktuella listan | KRax! begagnade blås

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s