P. Gautié 1882-1920

vDSC_8131.jpg

Det har varit en smått kaotisk terminsstart, som inte lämnat mycket ork kvar för den kära hobbyfirman, men nu hoppas jag på lugn och därmed slängs denna gamla, intressanta kornett upp. Jag tror att den är den äldsta riktigt spelbara kornetten jag har haft, även om det finns några andra, som kan ha varit något äldre. Den egenskap den här kornetten har, som inte de andra haft, är i alla fall en mycket positiv sådan; den är tillverkad för att spelas i modern stämning, A=440 Hz. Mycket tacksamt och utmärkande för det progressiva Frankrike!

Vi har väl alla slitit någon gång med gamle Arban och när man står framför den luntan med sin trumpet och våndas, må man minnas att etyderna ursprungligen skrevs för  kornett, precis sådan här gammal kornett. Och banne mig om det inte känns smidigare ibland, med “rätt” instrument!

Hur låter det? David Guerrier visar här:

 

One thought on “P. Gautié 1882-1920

  1. Pingback: Instrument till salu – listan | KRax! begagnade blås

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s