Martin Imperial

Jooo, en gammal Imperial påminner ganska mycket om en Committee… Det är naturligtvis säljsnack, men det är också sant. Och eftersom medföljande munstycke är Miles-inspirerat så ska denna fina gamla Martin-trumpet annonseras med en Miles-låt inspelad tillverkningsåret.

Just 1955 anses det viktiga i Miles karriär vara en konsert i Newport med sextett innehållande Thelonius Monk på piano. Här spekuleras det i osämja mellan de två stjärnorna baserat på tankar om att Miles tycks ha lite svårt att ta sina solon med Monks lite udda klinkande i bakgrunden… Det känns som ett försök av historieskrivare att göra en höna av fjäder: Inte behöver man vara osams för att man inte passar perfekt ihop. Vem har inte kollegor på sin arbetsplats, som man respekterar och kanske till och med beundrar, men aldrig skulle kunna jobba nära ihop med, för att man är lite för olika (eller lika)?

Mer? Radialen är såld liksom B&H Emperor-trumpeten. Näst på tur står en gammal fransk kornett. För övrigt har jag i många år verkligen gillat ölet Brother Thelonius, beställningsnummer 1588.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s