King Master Silver Sonic

De här kornetterna låter faktiskt inte som några andra och det är förstås silverklockan, som är den stora faktorn i den klangekvationen, men det finns en del andra små detaljer, som också påverkar. Det som lagts upp är alltså en halvgammal King-kornett.

Om jag i förra texten diskuterar mängden Jonah Jones, som går att hitta upplagd på nätet, så fortsätter jag i dag med ännu en artist, som bjuder på mycket lyssning. Naturligvis – det är en King-kornett det handlar om – Nat Adderley. En kort Youtube-sökning på bröderna Adderly och 1969, året då kornetten i fråga tillverkades, ger så många arketypiska Adderly-låtar, att jag bara inte kan låta bli dem. Så först funky, funky Humming, sedan Zawinuls inte så snälla saga Rumpelstiltskin och så kan vi avsluta med en av många live-versioner av Work Song. Allt inspelat 1969! Och hela bandet ryker!

 

 

 

 

Och Jupiter-trumpeten såldes nyss också, så bort med den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s