Grinnell 1950-1970

vDSC_6839.jpg

De senaste dagarna har det dykt upp två riktigt bra filmer på ett av de amerikanska trumpetforumen. Så bra, så att jag måste lägga upp dem här, men först en ny kornett: Grinnell. En amerikansk kornett av bättre enklare sort. Den är alltså trevlig och trivsam och allt, men inte direkt ett proffsinstrument.

Nu, film nummer ett. Grabbarna på Monster Oil (ny ventilolja, som jag inte har testat än, jag är alldeles för nöjd med Ultra Pure Oil) har tydligen bestämt sig för att produktplacera sin olja genom att intervjua en del mer eller mindre kända trumpetpersonligheter. I deras tredje film möter vi Josh Landress – som har en egen trumpetverkstad i New York – och hans samling av äldre instrument och munstycken. Intervjun tar nästan en halvtimme, men Josh talar ovanligt långsamt och tydligt, så jag tror att även de som har lite svårt för amerikansk accent kan hänga med bra.

Lite tjockare snackar Jens Lindemann, Wayne Bergeron och Arturo Sandoval i Gards lilla Gudfadern-parodi till reklamfilm, men den är fantastiskt kul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s