Sordiner

Det var längesedan jag nämnde listan över begagnade sordiner. Nu är det dags, eftersom listan har fyllts på. Ta gärna en titt, där finns en bild och en liten inspelning för varje sordin. Jag har gjort några mindre prisjusteringar också:
http://www.kraxbb.se/Ovrigt/sordiner/sordiner.htm

En fantastiskt sordinlirare var Snooky Young, men det är inte allför lätt att hitta klipp med honom på Youtube. Här är i alla fall ett, han kör igång efter ungefär två minuter:

Vad gäller instrument, så rör det på sig, men jag nöjer mig just nu med att nämna den på pappret bästa kornetten, som är på gång. Jag har renat den och ska knacka ut några mindre bucklor på klockan innan den är helt färdig. Det är en Conn 6A, det vill säga en sådan där mystisk kornett, som ser ut precis som en trumpet. Läs gärna mer här:
http://cderksen.home.xs4all.nl/Conn6A1959image.html

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s