Och en äkta fransos

Det kom ett roligt litet paket i fredags också. Det är ju faktiskt så att det fortfarande inte är så många modeller, som jag har införskaffat en andra gång. Det är bara de här King 2B, ett par B&H Imperial-kornetter och Courtois Gaudet. Nu har det blivit en Gaudet igen, en tredje, och det är ju för att de är lite bortglömda trumpeter av god kvalitet, som säljs billigt. Det är faktiskt en bra trumpet, en otroligt bra skol-trumpet.

Den här gången blev det en försilvrad rackare, men den var rätt opolerad, svart här och där, och jag har inte fått bort all svärta än, men det kommer och då kommer en annons också. Lite lurad blev jag också, en dålig bild (ett ebay-köp) visade inte att fingerknapparna inte var original och inte satt riktigt fastskruvade. Det visade sig att de inte passar alls, går inte att skruva ned mer än ett varv, men nu har jag en ospelbar Selmer-trumpet som får bidra med sina fingerknappar. De passar, både funktionellt och estetiskt och får sitta kvar  om jag inte hittar några andra lämpliga knappar.

De två tidigare Gaudet-annonserna:
http://www.kraxbb.se/Trumpeter/gaudet/gaudet.htm
http://www.kraxbb.se/Trumpeter/Gaudet%20II/gaudetii.htm

När jag nu har Courtois på tapeten, måste jag få klämma in lite Youtube-klipp med Sergei Nakariakov, som ju är den firmans stora affischnamn. Först en liten och lättsam japansk melodi där han visar upp sin härliga klang och sedan lite kammarmusik med flera världsartister i sättningen, till exempel Mischa Maisky på cello: Camille Saint-Saëns, septett för piano, trumpet och stråkar opus 65. Jag kan inte säga att jag är sådär superförtjust i inledningen, men de två mittpartierna tycker jag är mycket njutbar kammarmusik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s