Holton tillbaka, men Pan American borta

Japp, nu har det hänt. För första gången har någon utnyttjat öppet köp och skickat tillbaka ett instrument. Någon gång ska ju vara den första och i det här fallet berodde det bland annat på det där med munstycket. Holtons 20-talstrumpeter spelas helst med originalmunstycke. Andra munstycken sitter oftast inte riktigt fast. Jag har en del moderna munstycken, som passar bra, men andra bara fladdrar. Vill man inte köra med ett Holton-munstycke är det bara att testa och se om ens egen favorit fungerar eller inte.

Annars är det lite lustigt… Jag har ju alltid kallat den här trumpetens klang för mörk, men nu tycker jag att den är rätt ljus. Med andra ord har min referensram förändrats efter alla dessa äldre trumpeter som passerat. Holton-trumpeten är nog fortfarande att betrakta som mörkt ljudande jämförd med en gammal hederlig Bach, men på sin tid hörde den nog till det ljusare klanggänget.

Hittade faktiskt en gammal inspelning på datorn, som är okej:
hrev2.mp3

Till sist, Pan American är såld. Det var en trevlig liten bekantskap (eller ja, rätt stor, de har en mensur på över 1,2 mm). Kan gott tänka mig att skaffa en till någon gång.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s