Jämnar upp med lite klassiskt

Jo, jag inser att jag bara lagt upp jazz-klipp. Det beror ju i grund och botten på att jag tillbringade min musikskoletid med en fiol. Trumpet är ett senare kapitel i mitt liv. I alla fall sitter det där i på så sätt att jag när jag känner för klassisk musik vill lyssna på  violiner.

I alla fall, här är lite klassiskt bleckblås med German brass. Fantastiskt spel om ni frågar mig. Stycket de spelar är ett Bach-arrangemang av en Vivaldi-konsert, omarrangerat för just denna grupp. Suveränt, särskilt larghettot. Kuriosa: Mathias Höfs, som spelar förstastämman, har en avsiktlig liten buckla i klockan på sin piccolo. Han anser att den bucklan åtgärdar diverse intonationsproblem… Må så vara att det hjälper honom, men ärligt talat tror jag att vi pratar om finlir på en sådan nivå att det inte spelar någon roll för oss vanliga dödliga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s