Wowwow-sordiner…

… förstod jag mig länge aldrig på. Jag var inte särskilt förtjust i andras spel med dessa sordiner och mina egna försök lät riktigt uschliga. Så hamnade jag framför en Cat Anderson-film på Youtube och plötsligt begrep jag. Vad man ska sträva efter rent melodiskt. Vad man ska sträva efter med klangen. Jag hade försökt klämma in alldeles för många toner och jag hade framför allt försökt mörka klangen alldeles för mycket.

Har ni inte sett den här förr är det dags nu:

 

Japp, jag har några över som ligger här hemma och ska bort, fyra närmare bestämt. Två har följt med inköpta trumpeter och två har jag köpt för mig själv, men ratat efter tag när något bättre dykt upp. Nu är jag rätt lycklig, för den senaste som kom hem är ungefär hälften så stor som de andra och den älskar jag!

Humes & Berg “Wa-Wah Du All”: sj-wawaduall.mp3

“Wow-Wow”-sordin, okänt fabrikat: sj-okandwowwow.mp3

Harmon “Wow-Wow”-sordin: sj-harmon.mp3

Lätt modifierad Emo “Wow-Wow”-sordin: sj-emo.mp3

Bilder och priser finner ni här.

 

Jag avslutar med ännu en gammal skön lirare, som hade full koll på hur man fräser i en kopp:

 

ps. Tänk att få ha Oscar Peterson i kompet, vilken lycka! ds.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s