Äldre trumpet med rotorventiler på Tradera: Hug (Zürich)

Jah har lagt upp en trumpet på Tradera idag, som inte alls finns här på hemsidan. Vi får se om den går direkt, annars kommer den väl upp här också så småningom. Det är i alla fall en äldre trumpet med rotorventiler från firma Hug i Zürich. Den är vacker och spelklar, klingar fint tycker jag, men jag har egentligen ingen erfarenhet alls av den sortens trumpeter. Eftersom den har passerat hundraårsstrecket är den förstås inte i nyskick, men det allmänna intrycket är gott. Mässingen är mest lite ojämn på ett par ställen, eller vad man ska säga.

Vad som ligger och väntar annars är en Bach 37:a, lättviktsmodell, ytterligare en halvmodern Courtois, en Rudall & Carte Starline och en King Symphony, 70-talare med leadpipe i sterling silver. Det var trumpeterna. Därtill borde det kunna komma upp ett par äldre kornetter och kanske också något gammalt flygelhorn, får se lite vad jag råkar fixa till först. Apropå kornetter åker nog ett par vrak upp på Tradera också, kanske under nästa helg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s