King Master

Och så finns det en gammal King Master från 1945, en smidig liten rackare. Den är verkligen inte särskilt vacker och inte särskilt “korrekt” heller, utan här pratar vi kravallskick. Men, den låter och den känns som den ska!

1945… Någon som möjligen spelade på en King Master då var Rex Stewart, det var åtminstone vad han gjorde före kriget. Hans bok “Jazz Masters of the 30s” känns som något man absolut borde läsa någon gång – därför jag skriver det här, som en sorts minnesanteckning. I väntan på det finns förstås några klipp fundera på. Han har ett mycket självklart och ledigt bluesspel, som verkar vara stilrent och snygg på ren automatik. Den som söker kan finna några PDF-inscanningar av ett par publikationer med hans solon, att ladda ned.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s