Ebay

Woody Shaw, men det där är ingen Meazzi, utan den Yamaha han var sponsrad med. I nästa filmklipp, det nedan, får ni höra Woody med sin Meazzi. Lite annorlunda klang och det är inte bara mikrofonerna. Jag har tagit nya foton på Meazzin och dessutom smugit ut med en ebay-annons. Spännande, får se om det finns något intresse i Amerikat. Jag har också en ebay-annons ute på en modern King Silver Flair nere i Tyskland. Skulle någon här hemma bjuda så gäller naturligtvis andra fraktpriser – det mesta går att klara med Schenker och 90 kronor.

Jag tycker alltid det är upplyftande att läsa om människor, som fastnat och blivit bra på en sak nästan mot sin vilja. Det sägs ju ofta att man ska gå på sitt första intryck, men det är ett råd, som jag inte uppskattar. I min värld ska man noga tänka och känna efter. Woody Shaw gillade inte trumpet till en början. Han ville spela fiol, men alla skolans fioler var upptagna. Detsamma gällde saxofonerna. Det enda som var kvar var några trumpeter, så han var helt enkelt tvungen att ge trumpeten en chans. Och gillade inte den plåtiga klangen! Lite tid fick gå, hans lärare trodde på honom och se på tusan, han och instrumentet växte samman. Det var rätt. Alldeles rätt!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s