CSO och Meazzi Oro

Chicago Symphony Orchestra, alltså.

Adolph Herseth dog häromdagen och för ett par veckor sedan hörde jag den första variant på Tableaux d’une exposition (tavlor på en utställning) för orkester, som jag verkligen uppskattat och det var inte Ravels vanliga orkestrering utan en orkestrering av och med Vladimir Ashkenazy. Två dagar senare sitter jag och ser och hör Ravels orkestrering med stor glädje; CSO, George Solti och ett TV-program där maestro Solti lägger ut texten om stycket.  Fantastiskt program och imponerande trumpetspel av Herseth, naturligtvis. Han har tydligen tagit solopromenaden på sex olika inspelningar av detta stycke med CSO!

En timme över? Njut. Själva konserten kommer cirka tjugofem minuter in i programmet:

Vill man läsa mer om Herseth, gör det längst ned i denna tråd.

 

Till sist, den som har hållit ögonen öppna har sett att jag flyttat om lite och lagt min italienska guldklimp överst på till salu-listan. Det har hänt förr, men sedan har jag ångrat mig. Vi får väl se. Här är i alla fall lite kort provspel. Jag kommer att återkomma till den här trumpeten i någon annan post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s