Kort om de belgiska flygelhornen och en liten reklamförklaring

Jo, det är lite lugnt här just nu och det beror främst på att jag har liten bisyssla i den här firman också – jag översätter franska tecknade serier ibland. Just nu sitter jag med ett historiskt äventyr som heter JVLIVS, alltså Julius. Det är en ganska märklig historia, som utspelar sig under de första kristnas tid i Rom och Judéen. Har ni något intresse för lite seriösare äventyrsserier, som till exempel Blueberry, Thorgal och liknande är förlaget jag arbetar för väl värda ett besök: Albumförlaget 

Sedan var det de där omtalade flygelhornen, en Mahillon och en Van Cauwelaert. Den jag trodde skulle gå rätt snabbt att fixa till (Van Cauwelaert) visade sig behöva bra mycket mer arbete. Alla ventilbyglar har spruckit eller är mycket nära att spricka i sömmarna, så hornet behöver alltså en helt ny uppsättning ventilbyglar. Det kan man visserligen beställa, men jag har redan en liten väntelista med lurar som jag behöver ha någon annan till att reparera (en Courtois-trumpet och en Selmer-trumpet), så det kommer säkert att dröja mycket länge.

Det andra flygelhornet (Mahillon) ska jag däremot kunna få till själv, men det behöver mer arbete med rör som sitter fast, så det kommer att dröja där också. Däremot har jag faktiskt ett gammalt franskt flygelhorn på väg hem med posten, som ska vara fullt spelbart, så till  nästa helg kommer kanske det upp istället.

För övrigt kan jag säga att de två King-trumpeterna kommer att få gå en runda på ebay.de så småningom, när min hustru tycker att hon har tid att rätta min inte helt korrekta tyska grammatik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s