Olds Studio på plats!

Japp, äntligen har jag fått upp något nytt. Jag har nog haft den hemma i fyra månader redan, men först fick jag vänta några veckor på nya fingerknappar och sedan var det tjockt på vanliga jobbet och så vidare…

Hursom, det är bra och rejäl kornett med skön volym. Jag spelar oftast i vardagsrummet hemma och här jag också ett par fioler på väggarna. Ibland börjar de sjunga när jag blåser i någon lur och det kan jag säga att de aldrig sjungit så mycket för någon trumpet eller kornett förr, som för den här kornetten. Inte för att jag vet om det betyder något, men det är värt att notera i alla fall. Det ska sägas att det generellt är det så att det verkar låta mer i fiolerna när jag blåser i kornetter. Antagligen är klangen mer koncentrerad med färre övertoner.

http://www.kraxbb.se/Trumpeter/Kornetter/oldsstudio/os.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s