Apriltrea (2018)

Arne Jysch – Volker Kutscher: Der nasse Fisch (2017)
Jysch har gjort en serieversion av Kutschers detektivroman (som också filmats av Tom Tykwer under titeln ”Babylon Berlin”). Med den äran! Eftersom handlingen utspelar sig i Berlin år 1929 går det inte att undvika jämförelser med Tardis Leo Malet-tolkningar. Berättandet är likvärdigt, kanske inte på samma nivå som ”Dödens adress”, men bättre än Tardis andra Malet-album. Däremot är det förstås svårt att matcha Tardis miljöer, men det försöker Jysch inte heller. Svart-vitt, ja, men med en egen, klar stil. Jag vill ha mer!


Vladimir Nabokov: Förtvivlan (1934:1965)
Ordrik liten berättelse, som växer ju längre man läser. Till slut är den riktigt bra och då tar det som sig bör slut. Ska handla om det perfekta brottet, enligt baksidestexten. Nja, snarare om ett självbedrägeri och det gillar jag alltid!


P. G. Wodehouse: Something Fresh (1915)
Den första Blandingsberättelsen, publicerad så tidigt som 1915, flera årtionden innan Wodehouse verkligen satte fart på lord Emsworth och hans släktingar. Persongalleriet svajar lite och stilen är inte fullt så utvecklad, men läsningen är naturligtvis ändå ett rent nöje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s